44500 Max – The perfumer

Dokumentti
78 min
Käsikirjoitus, ohjaus: Jari Kokko
Kuvaus: Jyrki Pitkä & Jari Kokko
Ääni: Sami Pasanen
Leikkaus: Kimmo Kohtamäki
Musiikki: Evgeny Fedorov
Tuotanto: Mikko Keinonen / Karlik Films

Kuinka käy Max Perttulalle, vilpittömälle maalaispojalle, joka haluaa valmistaa omia luksusparfyymejaan ja valloittaa niillä maailman kotikylältään käsin? Kuinka kaukana reaalimaailma lopulta on Maxin unelmista ja maalaiskaupungin lintukodosta?

Suomen ensimmäisellä ja ainoalla parfymöörillä Max Perttulalla on aina ollut yksi unelma: oma kosmetiikkayritys, jonka tuotevalikoimakoostuisi maailmanlaajuisesti arvostetuista, itse tehdyistä parfyymeista ja kosmetiikasta.
Max valmisti jo 7-vuotiaana ensimmäisen ihovoiteensa. Kun kaverit juoksivat pallon perässä, Max istui kirjastossa lukemassa kaikkea mahdollista kosmetiikasta, tuoksuista, kemiasta ja ihotautiopista.

Nyt, 30 vuotta myöhemmin, unelmat ovat käymässä toteen. Mutta niiden tavoittaminen ei ole helppoa. Maxia ei oteta vakavasti, sillä Suomessa ei ole parfyymeihin liittyvää kulttuuria, eivätkä eksentrinen ulkonäkö ja puheet suurista unelmista tee asiaa helpommaksi – ei varsinkaan kotikylällä, Viitasaarella.

Max on korviaan myöten veloissa, mutta hän ei kuitenkaan aio antaa periksi. Luovan hulluuden riivaamana hän muuttaa pienessä laboratoriossaan Suomen luonnosta saamansa visiot huumaaviksi tuoksuiksi. Ainoana ongelmana on se, että vaikka Max on kiistämättömän lahjakas parfymööri ei samaa voida sanoa hänen kyvyistään liikemiehenä.

Elokuva kertoo lempeän humoristisesti Max Perttulan taistelusta unelmansa puolesta. Maxin elämää seurataan kahden vuoden ajan.

Tuo aika on täynnä epätoivoa, periksiantamattomuutta, pieniä menestyksen hetkiä, mutta käyvätkö unelmat toteen?

admin44500 Max – The perfumer