Loppukesän kuulumisia

admin Yleinen

Kanarialintujen varsinainen kansainvälinen ensi-ilta tapahtuu Aegean Docs -festivaalilla Mytilinessä Lesboksen saarella 29.09. 2016 ( http://www.aegeandocs.gr/en/ ). Syksylle on tähän mennessä varsimistunut toinenkin festivaali: Human Rights Film Festival Barcelona/New York/Paris marras-joulukuussa ( http://festivaldecineyderechoshumanos.com/en/welcome/ ).

Ohjaaja Jari Kokko on noin puolen vuoden ajan kehitellyt työnimellä Äänekoski kulkevaa elokuvaprojektia. Siitä tietoa myöhemmin.

 

adminLoppukesän kuulumisia

Syyskuulumisia

admin Yleinen

Kanarialintujen tv-ensi-ilta lähestyy. Ylen Dokumenttiprojekti esittää elokuvan 12.10. Kesän ja alkusyksyn aikana elokuva kiersi elokuvateattereissa eri puolilla Suomea. Yleensä paikkakunnilla järjestettiin myös keskustelutilaisuus, jossa paikalle oli ohjaajan lisäksi yksi tai useampia päähenkilöitä. Ilo oli huomata miten hyvin elokuva otettiin vastaan ja miten hyvin se kirvoitti keskustelua. Tilaisuudet olivat usein erittäin tunteikkaita.

Tv-ensi-illan jälkeen tavoitteena on saada elokuva kiertämään nimenomaan tiedotus- ja mielipidevaikutusmielessä. Kohderyhminä erilaiset oppilaitokset, ammattiliitot, päättäjät, rakentajat, vertaistukiryhmät jne.

Kinokokko on alkanut valmistella ja hankkia rahoitusta uusiiin tuotantoihin. Niistä enemmän sitten kun on  konkreettista kerrottavaa. Sen verran paljastettakoon, että kuvausryhmä, ohjaaja Roope Ahola ja kuvaaja Theofanis Kavvadas,  matkustivat kahdeksi kuukaudeksi Bhutaniin. Tästäkin hankkeesta syksymmällä lisää.

adminSyyskuulumisia

Kanarialintujen kutsuvierasensi-ilta onnistui hienosti

admin Yleinen

Kanarialintujen kutsuvierasensi-iltaa vietettiin torstaina 21.5. Helsingin Katajanokalla Kino K13 -teatterissa. Oli hienoa huomata, että elokuva kosketti ja puhutteli yleisöä. Se kirvoitti myös runsaasti keskustelua. Kiitokset kaikille vieraille, päähenkilöille ja tekijöille!

Katja Pällijeff, Katja Minkkinen, Päivi Luomala, Susanna Puhakka, Jari Kokko, Risto Puurunen, Pekka Mustonen, Tero Vänttinen, Timo Kinnunen, Saija Mäki-Nevala

Katja Pällijeff, Katja Minkkinen, Päivi Luomala, Susanna Puhakka, Jari Kokko, Risto Puurunen, Pekka Mustonen, Tero Vänttinen, Timo Kinnunen, Saija Mäki-Nevala

adminKanarialintujen kutsuvierasensi-ilta onnistui hienosti

Kanarialintujen kutsuvierasensi-ilta / premiere of The Canaries

admin 2015

Kinokokon monivuotinen elokuvaprokjekti Kanarialinnut alkaa olla maalissa. Kutsuvierasensi-iltaa vietetään torstaina 21.5. klo 18 alkaen. Esityspaikkana on Suomen elokuvasäätiön tiloissa sijaitseva K13-teatteri Helsingin Katajanokalla.

The Canaries will be screened for selected audience on May 25th at K13 theatre in Helsinki. Screening time at 6 pm.

adminKanarialintujen kutsuvierasensi-ilta / premiere of The Canaries

Uudet sivut

admin 2014

Kinokokko on saanut uudet kotisivut. Samalla uudistuvat myös yhteystiedot. Uudet tiedot voi tarkistaa ”yhteystiedoista”. Yhtä aikaa Kinokokon sivujen kanssa julkistetaan myös Kanarialinnut-dokumenttielokuvan sivut osoitteessa: kanarialinnut.fi. Kiitokset molemmista Laura Galvez Macias:lle.

Homealtistuneista kertova pitkä dokumenttielokuva Kanarialinnut on pitkään ollut Kinokokon pääprojekti. Nyt kuvaukset on saatu päätökseen ja leikkaus on hyvässä vauhdissa.

Liekö kohtalon ivaa, mutta elokuvan musiikista vastaava Cleaning Women joutui jättämään vanhan treenikämppänsä homeongelmien vuoksi. Musiikin säveltäminen jatkuukin nyt uusissa, toivottavasti puhtaissa tiloissa. Uskotaan siihen, että elokuvan ensi-iltaa päästään juhlimaan maaliskuussa 2015 ilman uusia homealtistuksia.

Valoa syksyn pimeyteen,
Jari Kokko

adminUudet sivut

Kesän kyynyksellä

admin 2014

Rakastan sinua kyyneliin sai viimein tv-ensi-iltansa maaliskuussa. Esitysajankohta ei olisi voinut olla ajankohtaisempi Ukrainan tapahtumien vuoksi. Elokuvan voi kai sanoa enteilleen tulevaa.

Kinokokon uusin projekti on homeesta sairastuneista ihmisistä kertova pitkä dokumenttielokuva. Työnimellä Kanarialinnut kulkevan elokuvan ensimmäiset kuvaukset tehtiin jo vuoden 2012 lopulla ja nyt ollaan loppusuoralla. Viimeinen kohtaus kuvataan heinäkuussa. Ensi-illasta päästään toivon mukaan nauttimaan vuoden 2015 tammi/helmikuussa.

adminKesän kyynyksellä

Kevättä ilmassa

admin 2013

Hiihtokausi on paketissa. Ulkona sataa. Tämä saattaa olla kevättä.

Rakastan sinua kyyneliin esitettiin Belgradin dokumentti- ja lyhytelokuvafestivaalilla huhtikuun alussa. Perinteikäs tapahtuma järjestettiin nyt jo 60. kerran. Touko- kesäkuun vaihteessa elokuva kisaa Wienissä. Kyseessä on lyhyeen fiktioon ja dokumenttiin keskittynyt Vienna Independent Shorts -festivaali http://www.viennashorts.com/

Tätä ennen elokuvaa voi käydä katsomassa Helsingin yliopiston Metsätalon 2. salissa 19.4. klo 12 alkaen. Kysessä lähestyy DDT:n ja Juri Sevchukin vierailua enteilevä tapahtuma ”DDT-etkot”. Tomi Huttunen haastattelee ohjaajaa ennen elokuvan esitystä. https://www.facebook.com/events/160657380763953/?ref=22

Suomi-Venäjä seura järjesti maaliskuussa Neukkubileet, joiden teemana oli pioneerileiri. Osanottajat olivat pukeutuneet teeman mukaan ja asaintuntijoiden paneelikeskustelu pioneerimuistoista toimi erittäin hyvänä johdantona Rakastan sinua kyyneliin -esitykselle. Aivan kuin olisi tehnyt aikamatkan neuvostoajoista tähän päivään. Toivottavasti tätä konseptia päästään kokeilemaan jossain muuallakin. https://www.facebook.com/events/414239758655506/?ref=22

adminKevättä ilmassa

Rakastan sinua kyyneliin Venäjän tiede-ja kulttuurikeskuksessa ma 3.12. kello 17.30.

admin 2012

Murmanskin Nothern Character -tv- ja dokumenttifestivaalilla palkitut suomalaiset elokuvat esitetään Venäjän tiede-ja kulttuurikeskuksessa maanantaina 3.12. kello 17.30 alkaen. Näytöksen järjestää DOKKLUB.

Festivaali pidettiin Murmanskissa 20-22.11.2012. Suomesta osallistui 39 elokuvan dokumenttisarjaan kolme elokuvaa, ja ne kaikki pääsivät palkinnoille: koko festivaalin runsaan sadan elokuvan kisassa, Grand Prix, pääpalkinto (Maija Kaipainen), dokumenttisarjan toiseksi paras sija (Jari Kokko) sekä festivaalin pääsponsorin, Norilsk Nickelin asiantuntevan raadin festivaalin parhaaksi arvioimalle elokuvalle erikoispalkinto (Antti Seppänen).

DOKKLUBIN AIKATAULU:
17:30 Isien sota – Pekka Mihejev/Fathers’ War – Pekka Miheyev, dir. Maija Kaipainen, camera Atte Kaartinen, 2011, 29′, YLE, suomi ja venäjä, english subtitles.

18:00 Rakastan sinua kyyneliin/Cry Tears of Happiness, dir. Jari Kokko, camera Joona Pettersson, 2012, 28′, Kinokokko, venäjä, english subtitles.

18:30 Jäävuoren varjoon/Iceberg Shadow, dir. Antti Seppänen, based on 8mm shootage by Oiva Kovanen, Illume, 2010, 57, suomi, english subtitled.

19:30 – 20:00 Keskustelu ohjaajien kanssa/Discussion with the directors.

Vapaa pääsy/Free entry/
Бесплатно

Tervetuloa!/ Wellcome!/
Добро пожаловать!

adminRakastan sinua kyyneliin Venäjän tiede-ja kulttuurikeskuksessa ma 3.12. kello 17.30.

Rakastan sinua kyyneliin voitti ensimmäisen palkinnon Pietarissa

admin 2012

Ohjaaja Jari Kokon dokumenttielokuva Rakastan sinua kyyneliin on voittanut ensimmäisen palkinnon lyhytdokumenttien sarjassa Pietarin Deboshir Pure Dreams -festivaalilla. Elokuva kertoo niin sanottujen Putin-nuorten kesäleiristä.
Elokuva nostatti festivaalilla pienimuotoisen skandaalin, sillä paikallisen Kuryokhin-kulttuurikeskuksen johtaja kielsi elokuvan esittämisen keskuksen tiloissa. Festivaalin järjestäjät kuitenkin uhmasivat kieltoa. Kilpailun tuomariston mukaan elokuva pyrkii ”etsimään totuutta kulissien takaa”.

Deboshir-elokuvafestivaali on tarkoitettu riippumattomille elokuville. Festivaali järjestettiin jo viidettätoista kertaa.

adminRakastan sinua kyyneliin voitti ensimmäisen palkinnon Pietarissa